Journalist en documentairemaker, part time docent journalistiek, gastspreker, interviewer en voorzitter op debatavonden.

Welkom op mijn website met journalistiek werk. Ik werk sinds begin jaren 80 in de journalistiek. Als freelancer begonnen voor al lang overleden titels als het Vrije Volk, De Nieuwe Linie en de Winschoter Courant. Sinds jaar en dag werk ik voor meerdere omroepen,  de laatste jaren vooral voor de VPRO, voor het onderzoeksprogramma Argos.  Met Kees Vlaanderen werk ik al een aantal jaren samen aan televisie documentaires. Zo maakten we voor HUMAN een ontroerend verhaal met zeven overlevenden van de Schipholbrand van oktober 2005 (“Cellenblok K”), voor KRO’s Reporter een uitzending over de schokkende moord op de Nijmeegse activist Louis Seveke en opnieuw voor HUMAN een gedramatiseerde bewerking van de verhoren van de bejaardenverzorgster Ina Post die in 1986 naar later bleek – ten onrechte veroordeeld werd wegens moord.

In 1984 ben ik in Groningen afgestudeerd als socioloog, sinds 2000 ben ik part time docent journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle.  Af en toe ben ik gastspreker, interviewer of voorzitter op debatavonden.